Autor Wiadomość
Mandi
PostWysłany: Nie 15:51, 18 Lut 2007    Temat postu:

heeh:P
Moze teraz Wy napiszecie jakis przepis Razz Smile xD
OnKa
PostWysłany: Sob 14:34, 17 Lut 2007    Temat postu:

no baa ... wiadomo ;]
Mandi
PostWysłany: Sob 14:27, 17 Lut 2007    Temat postu:

no hehe bo znowu byscie mnie bili hee :p
OnKa
PostWysłany: Sob 12:52, 17 Lut 2007    Temat postu:

nio masz szczescie ;p ;p ;p
Mandi
PostWysłany: Sob 12:44, 17 Lut 2007    Temat postu:

no niech Wam bedzie :p hee
OnKa
PostWysłany: Sob 11:56, 17 Lut 2007    Temat postu:

Ni NI zazwyczaj witajacy cos daje .. no wiec Marcinq pamietaj ... 1 wrzesnia masz miec takie ciacho ;]
Mandi
PostWysłany: Sob 11:33, 17 Lut 2007    Temat postu:

heeh ale ten kto przychodzi ten cos daje Very Happy Very Happy heh Razz
__Ona__
PostWysłany: Sob 11:31, 17 Lut 2007    Temat postu:

Nie, bo to my będziemy nowi w szkole a nie Wy RazzRazz
Mandi
PostWysłany: Sob 11:18, 17 Lut 2007    Temat postu:

haha Razz
To moze Wy nam przyniesiecie Very Happy Razz
__Ona__
PostWysłany: Sob 10:19, 17 Lut 2007    Temat postu:

Mandi zrób takie ciasto i nam przynieś we wrześniu Very Happy no wiesz...taki prezent dla nas na powitanie Smile
Mandi
PostWysłany: Pią 13:57, 16 Lut 2007    Temat postu:

heh Razz
OnKa
PostWysłany: Pią 13:46, 16 Lut 2007    Temat postu:

Mmmmmmmmmmm
Mandi
PostWysłany: Pią 13:23, 16 Lut 2007    Temat postu:


Ciasto toffi z biszkoptami


Przepyszne ciasto które rozpływa się w ustach a jeszcze szybciej znika ze stołu Razz


cukier - 1-2 łyżki
cukier - 0,6 dag
cukier waniliowy - 1 szt
galaretka brzoskwiniowa - 2 szt
jajka - 4 szt
kawa rozpuszczalna - 3 łyżki
mąka gryczana - 0,6 dag
mleko skondensowane słodkie - 1 puszka
okrągłe biszkopty - 20 dag
proszek do piecz - 1/2 łyżki
śmietan -fiksy - 2 opakowania
śmietana 30% - 1/2 L
woda - 1 szklanka



Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i nasączyć 1/3 ponczu, a pozostałym nasączać biszkopty.

Mleko słodzone gotować 3 godziny w puszce na karmel. Lekko ostudzić, wylać na upieczony i ostudzony biszkopt. Następnie ułożyć biszkopty nasączone ponczem, a na nie ubitą śmietanę z cukrem waniliowym, cukrem pudrem i wymieszaną z "śmietan-fix".

Wierzch ciasta zalać tężejącą galaretką, rozpuszczoną wcześniej w 3 szklankach gorącej wody.
Schłodzić w lodówce.
__Ona__
PostWysłany: Czw 20:45, 15 Lut 2007    Temat postu:

hmm...a o jaką ;PPPPP
Mandi
PostWysłany: Śro 22:35, 14 Lut 2007    Temat postu:

heh nie o taka mi chodzi hehe Razz

Powered by phpBB © 2001,2005 phpBB Group